Indien deze e-mail niet goed zichtbaar is, klik hier voor de online versie
Saxion
Doorsturen
Afmelden
Alumni nieuwsbrief HTRO
Februari 2016
Beste alumni,

We zitten alweer in februari 2016. Met tevredenheid kijken we als alumnivereniging terug op de resultaten van vorig jaar: onze alumnivereniging bestaat nu alweer één jaar, door gezamenlijke inbreng kwam er een mooi logo voor de vereniging en hebben we genoten van twee mooie alumni-evenementen.

Natuurlijk hopen ook dit jaar weer mooie evenementen neer te kunnen zetten en jullie als alumni te betrekken bij alle activiteiten van de Saxion Hospitality Business School.

Op dit moment zijn de voorbereidingen voor het eerste evenement van 2016 in volle gang. We hebben besloten om dit keer niet te kiezen voor maart, maar te wachten op een periode met beter weer (april of juni). Hierover lees je binnenkort meer in onze nieuwsbrief.

Hartelijke groet,

Bas Jansen, Justin van Meerenburghen Petra Hillenius
Namens het bestuur van de alumnivereniging
Meer talentontwikkeling
Alumni in gesprek met docenten ter verbetering van de opleiding.
In december ging een aantal docenten in gesprek met alumni van de HTRO. Ondanks dat deze alumni tussen 2008 en 2014 zijn afgestudeerd en er in de HTRO-branche veel is gebeurd, bleek het terugkijken op de opleiding veel overeenkomsten op te leveren. In de eerste fase van 'vrij denken' bleek er consensus te bestaan over de betrokkenheid van docenten en een inhoudelijk goed, maar vrij generiek programma. Het meest gemist werd aandacht voor het individu in de zin van talentontwikkeling.

Presentatie plannen onderwijsvernieuwing
In het tweede deel van de bijeenkomst werden de plannen voor de vernieuwing van de opleiding gepresenteerd. Een groot deel van de plannen staat nog in de grondverf en juist daarom waardeerden alumni het dat ze in de gelegenheid werden gesteld om mee te denken. De belangrijkste wijzigingen zijn:

onderwijs ingericht op basis van vraagstukken in de wereld van toerisme;
•  de student meer aan het stuur en meer aandacht voor talentontwikkeling.

Deze werden goed ontvangen. Uitdagingen werden vooral gezien in organisatorische zin en het waarborgen van een gedegen basiskennis als actuele vraagstukken het vertrekpunt vormen voor de toekomstige modulen. Verder zagen de alumni in dat deze onderwijsaanpak een enorme cultuurverandering inhoudt voor zowel studenten als docenten.

Deelnemers bedankt voor jullie feedback!
Wij kijken terug op een aangename en vruchtbare bijeenkomst. Dank voor jullie input Anne Oude Avenhuis, Loes Brijker, Mirjam Beute, Nadieh voor 't Hekke, Naomi Höfkes en Bert van Draanen! In de komende periode worden veel onderdelen van de vernieuwing uitgewerkt. De projectgroep zal zeker nog een keer een beroep doen op een bijdrage van alumni. Mocht je ook graag willen meedenken, meld je dan aan bij Bas Jansen of Arjo van Es.
Impact van internationale sportevenementen
Op donderdag 19 november vond het tweede Hospitality Business College plaats. Ook dit jaar waren de alumni van de HBS uitgenodigd. Op het sportterrein van Papendal kwamen alumni en deeltijdstudenten bij elkaar om kennis op te doen over de impact van internationale sportevenementen in de toerismebranche.

Deze sportief getinte middag begon met een heerlijke gezonde inlooplunch, waarbij er genoeg ruimte was om elkaar uitgebreid te spreken.

Als 'energizer' werden alle gasten gevraagd om een opdracht uit te voeren, zoals bijvoorbeeld: geef je linkerbuurman aan high five of vraag aan de persoon voor je hoe het met hem gaat. Deze opdrachten waren bedoeld om het ijs te breken. Na deze aftrap, vertelde Carlijn Leenders over haar ervaring tijdens het organiseren van de start van de Tour de France in Utrecht. Voor welke beslissingen een stad komt te staan en waar loopt een stad tegenaan om dit allemaal in te puntjes goed te organiseren. Dat waren de vragen die centraal stonden tijdens haar presentatie. Bekijk hier haar Powerpoint presentatie terug.

Na deze leerzame presentatie was het tijd om een indruk te krijgen van het grote Olympische terrein Papendal. Hiervoor waren er groepjes gemaakt om samen met een begeleidster een rondleiding te krijgen in het hart van de topsport. Zo mocht er een kijkje genomen worden in de Arnhemhal, de meest geavanceerde sportzaal in de wereld en kon er een blik geworpen worden tijdens de training van het rolstoelbasketbal.

Na deze sportieve rondleiding was het tijd voor de tweede gastspreker van deze middag, Thomas van Schaik, manager Marketing en Commercie bij NOC*NSF. Hij nam de zaal mee in de wereld van de sport, het Holland Heineken Huis en de kracht van social media.

Als afsluiting van de bijeenkomst was er een paneldiscussie. Er waren verschillende stellingen waarbij iedereen kon aangeven of ze het er mee eens waren of niet. En vervolgens waarom wel of waarom niet. Toen deze was afgelopen, werd iedereen ontvangen op het koffieplein met een lekker drankje en hapje om nog even na te kletsen over deze tweede Hospitality Business College.

Wij kijken terug op een geslaagde en zeker leerzame dag. En wij hopen iedereen die niet bij deze dag aanwezig kon zijn weer bij ons volgende evenement te begroeten.
Locatie gezocht voor alumni-event in april/juni!
Dit jaar hebben we besloten om het jaarlijkse evenement voor HTRO-alumni niet op de derde donderdag in maart te organiseren, maar om te kiezen voor een datum in april of juni. Vorig jaar waren wij welkom op Parc Spelderholt in Beekbergen en ook in 2016 willen we graag op bezoek bij één van onze alumni. Op die manier wordt het echt door, voor en samen met elkaar.

Mail als je een unieke locatie weet!
Dit jaar zijn wij weer op zoek naar een inspirerende, unieke locatie en daarvoor hebben we jouw hulp nodig. Weet jij een mooie locatie of werk jij op een locatie die zich hiervoor leent, laat het ons dan weten en stuur een e-mail naar b.n.jansen@saxion.nl
Afgestudeerden HTRO 2015
De Saxion Hospitality Alumni Association (SHAA) feliciteert de afgestuurde studenten van harte. Welkom! Benieuwd wat alumni onderling voor elkaar kunnen betekenen? Meld je dan snel aan op de LinkedIn-pagina van de Alumni HTRO Saxion. Met je LinkedIn-account kun je ook deelnemen aan Our Saxion World, de community van alumni, studenten, medewerkers, partneruniversiteiten en zakelijke partners van Saxion.

Scott Sijmens
Annemarij Roemahlewang       
Jarmo Hartkamp
Francis Vlieger
Leonie Veenstra
Kim Veldhuis
Alex Seelig
Jarinke Geurts
Sanne de Kleijn
Jolanda Heintzberger
Romy Logtenberg         
Miriam Telman
Kirsten Enders
Dorien Hilarius 
Daan Gommans
Carlijn Sligman
Nienke Maatman
Manon Höfkes
Julia Rohe
Tamar de Vries
Feike Averdonk 
Suéla Saija
Manouk Eisner 
Marisca Testerink
Loes van der Sar
Marjolein Mandersloot
Digna Kok
Marle Haarhuis
Christophe Liefers
 
Terugblik masterclass
‘Through the eyes of the youth’
 
Onlangs vond tijdens de vakantiebeursde masterclass ‘Through the eyes of the youth’ plaats. Onder de aanwezigen waren ongeveer tien HTRO-docenten, studenten en vele alumni van onze opleiding. Deze masterclass werd ingeleid door Frank Oostdam, directeur van de ANVR en voorzitter van Reiswerk. Vervolgens was het woord Tom Palmaerts (TravelWolves) die vanuit zijn trendonderzoek inzichten heeft gedeeld met het publiek over hoe de jongste generatie (Z) aankijkt tegen reizen.

'Act like a local' wordt 'be a local'
De verschillen tussen generaties zijn groot en vooral heel herkenbaar, dat is duidelijk geworden in het verhaal van Tom Palmaerts. Waar “act like a local” nog voldoende is voor generatie Y, wil de Z generatie het echt doen/zijn. Het is geen act, het gaat om het echt werken in een andere stad en bij elkaar komen en samen optrekken. “Like a local” wordt dus “be a local.”

Laat zien waar je voor staat
Over merkwaarde is de laatste jaren veel gezegd, maar voor de jongste generatie moet een reisorganisatie dit ook echt waarmaken. Jongeren zien een bedrijf of organisatie als een persoon, iemand die je leuk kan vinden of waarderen om de dingen die hij/zij doet. Bedrijven als CoolBlue is daarbij een goed voorbeeld. Laat zien waar je voor staat én deel dit verhaal ook met je gasten.

Duurzaamheid geen speerpunt
Veel technologie maakt het mogelijk om de toerismebranche verder te verduurzamen. De jongste generatie heeft echter een heel ander perspectief in vergelijking tot generatie Y. Zij zien duurzaamheid als een randvoorwaarde, terwijl generatie Y duurzaamheid nog altijd inzet als een speerpunt voor de organisatie. In de toekomst zou het geen onderscheid mogen maken en is “clean technology” vanzelfsprekend.
Afmelden voor deze nieuwsbrief.
Saxion